Friptura de porc cu sos de mere
PrinteazaFriptura de porc cu sos de mere din: lamaie, muschiulet de porc, frunze de salvie, mere, zahar brun, cartofi copti, legume verzi.
- 1 lamaie, taiata pe jumatate
- 4 bucati muschiulet de porc, a cate 150 g fiecare
- pentru sosul de mere:
- 2 linguri frunze de salvie, tocate grosier
- 3 mere decojite si tocate
- 1 lingurita cu varf de zahar brun
- cartofi copti si legume verzi, pentru servit
Mod de preparare:
Taie bucăţile de carne pe orizontală, aproape până la capăt, apoi deschide-le ca pe o carte. Aşază-le într-o farfurie, asezonează-le şi presară coaja rasă de lămâie şi 1 lingură de salvie. Lasă carnea la marinat cel puţin 30 de minute.
Pune carnea pe grătar sau în tigaia-grill timp de 8-10 minute, până se pătrunde. în acest interval, întoarce o dată bucăţile de carne. Intre timp, pune zeama de lămâie într-o crăticioară. Adaugă merele, salvia rămasă, zahărul şi asezonează.
Adu-le la punctul de fierbere, amestecând încontinuu timp de 6 minute. Serveşte sosul cu carnea de porc şi salata preferată. Dacă vrei să faci un grătar în aer liber, pregăteşte sosul din timp şi transportă-l într-un borcan închis etanş.
Friptura de porc cu sos de mere
Pofta buna!