Frigarui de rinichi
PrinteazaFrigarui de rinichi din: rinichi, slanina afumata, morcovi, sare, piper, ulei, verdeata, rosie, frunza de dafin.
Ingrediente:
- 500 g rinichi
- 100 g slanina afumata
- 2 morcovi fierti
- sare
- piper
- ulei
- verdeata tocata
- 1 rosie
- frunze de dafin
Mod de preparare:
Curăţaţi rinichii de grăsime, îi tăiaţi în două, îi ţineţi în apă cu oţet 15 min. Ii ştergeţi, îi prăjiţi în ulei fierbinte, îi săraţi şi piperaţi când s-au rumenit.
Ii lăsaţi să se scurgă, îi tăiaţi felii mari, îi puneţi pe frigărui asortaţi cu felii mai mari de slănină, felii de roşie şi rondele de morcovi.
Puneţi mărar tocat peste frigărui, asiguraţi capetele de jos cu foi de dafin şi aşezaţi fiecare frigăruie în chiflă.
Serviţi cu salată verde sau salată de roşii şi vin roşu.
Pofta buna!