Tarta cu cartofi si kaizer

Printeaza

Tarta cu cartofi si kaizer din: aluat, ceapa, ardei capia, cartofi, kaizer, oua, smantana, cascaval, sare, piper, cimbru, patrunjel, ulei, margarina.

Ingrediente:Tarta_cu_cartofi_si_kaizer

  • 400 g aluat pentru foitaj
  • 1 ceapa
  • 1 ardei capia
  • 3 cartofi
  • 200 g kaizer sau sunculita taraneasca
  • 3 oua
  • 150 g smantana
  • 200 g cascaval
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita cimbru uscat maruntit
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura margarina sau unt pentru forma

 

Mod de preparare:

Speli cartofii şi îi pui la fiert fără să-i cureţi de coajă. Decojeşti cartofii fierţi, îi zdrobeşti cu furculiţa şi îi laşi să se răcească. Cureţi, speli şi toci fin ceapa şi ardeiul. Căleşti în ulei încins ceapa, apoi adaugi kaizerul tăiat cubuleţe şi ardeiul.

După 5 minute, le ames­teci împreună cu smântâ­nă, cimbrul, cartofii răciţi, pătrunjelul, ouăle bătute, sare şi piper după gust. Ungi cu margarină o formă pentru tartă, o tapetezi cu aluat şi îl înţepi din loc în loc. Intinzi umplutura si razi deasupra cascaval.

Coci tarta timp de 30 e minute, la foc mediu. O servesti alaturi de o salata de sezon.

Tarta cu cartofi si kaizer

Tarta_cu_cartofi_si_kaizer

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.