Supa de fasole verde cu verdeata
PrinteazaSupa de fasole verde cu verdeata din: fasole, ceapa, morcov, ou, verdeata, sare, faina, ulei.
- 1 kg fasole
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 ou fiert tare
- verdeata tocata
- sare
- 1 lingura cu faina
- 1 lingura cu ulei
Mod de preparare:
Curăţaţi fasolea, o spălaţi în apă călduţă, o rupeţi bucăţi de 3-4 cm. Presăraţi fasolea cu făină şi o puneţi să fiarbă în 2 1 de apă care clocoteşte. Fierbeţi acoperit 15 min, adăugaţi ceapa şi morcovul tăiate julien.
Săraţi şi lăsaţi să fiarbă încă 20 min, după care daţi oul pe răzătoarea mică, îl puneţi în supă, turnaţi uleiul (opţional) şi verdeaţa tocată şi stingeţi focul. Serviţi supa caldă, cu pâine proaspătă.
Pofta buna!