Blinis cu branza de capra
PrinteazaBlinis cu branza de capra din: faina, bicarbonat, ou, lapte batut, rosii deshidratate, oregano, ulei de floarea soarelui, busuioc, ulei de masline, zeama de lamaie, branza de capra.
- 175 g faina integrala
- 1 1/2 lingurite bicarbonat
- 1 ou, batut
- 285 ml lapte batut
- 75 g rosii deshidratate, tocate
- 1 lingura oregano
- 1 lingura ulei de floarea soarelui
- 250 g busuioc
- 3 linguri ulei de masline
- zeama de la 1/2 lamaie
- 4 felii branza de capra
Mod de preparare:
Intr-un bol larg cerne făina şi bicarbonatul şi fă o adâncitură în mijloc. Adaugă laptele bătut şi oul şi combină cu ajutorul telului electric, adaugând roşiile şi oregano. Incinge o tigaie neaderentă la temperatură potrivită şi unge-o cu ulei.
Prăjeşte câte 1 polonic de compoziţie, lăsând spaţiu între ele, câteva min pe fiecare parte, până când se rumenesc.Repetă procedeul cu toată cantitatea de aluat, având grijă să ungi tigaia cu ulei din când în când. între timp, combină busuiocul zdrobit, uleiul de măsline şi zeama de lămâie.
Incinge grill-ul la temperatură medie. Pune blinis una peste alta câte 3 sau 4 pe tava tapetată cu folie de aluminu şi aşază deasupra fiecărei grămezi câte o felie de brânză de capră. Dă la grill 1 -2 min, până când brânza începe să se topească. Serveşte blinis stropite cu uleiul de busuioc.
Blinis cu branza de capra
Pofta buna!