Pateu cu peşte afumat
PrinteazaPateu cu peşte afumat din: peste afumat, crema de branza, unt, vin rosu, suc de lamaie, ceapa, usturoi, patrunjel verde, ceapa verde, sare, piper.
- 250 g peste afumat (somon, macrou, pastrav)
- 200 g crema de branza
- 100 g unt
- 50 ml vin rosu
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- pentru ornat: patrunjel verde, ceapa verde, sare, piper
Mod de preparare:
Curăţaţi peştele de oase şi de pieliţă şi tăiaţi-l în cubuleţe. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o mărunt, curăţaţi usturoiul şi pisaţi-l. Puneţi într-un castron cubuleţele de peşte, untul, ceapa, usturoiul, crema de brânză, vinul, sucul de lămâie şi condimentele.
Mărunţiţi ingredientele cu ajutorul unui blender până când obţineţi un piure. Nu este obligatoriu ca acesta să fie foarte fin. Mărunţi rea se poate opri în momentul în care încă mai există bucăţi de peşte de câtiva milimetri.
Puneţi compoziţia obţinută într-un castron tapetat cu folie. Nivelaţi ingredientele. Acoperiti-le cu folie şi puneţi vasul la frigider pentru cel puţin 12 ore. La servire, scoateţi pateul din formă cu ajutorul foliei, puneţi-l pe o tavă şi ornaţi-l cu frunze verzi de pătrunjel sau de ceapă verde.
Pateu cu peşte afumat
Pofta buna!
O idee foarte buna acest pateu cu peste afumat