Pateu cu peşte afumat

Printeaza

Pateu cu peşte afumat din: peste afumat, crema de branza, unt, vin rosu, suc de lamaie, ceapa, usturoi, patrunjel verde, ceapa verde, sare, piper.

Ingrediente:Pateu_cu_peste_afumat

  • 250 g peste afumat (somon, macrou, pastrav)
  • 200 g crema de branza
  • 100 g unt
  • 50 ml vin rosu
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • pentru ornat: patrunjel verde, ceapa verde, sare, piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi peştele de oase şi de pieliţă şi tăiaţi-l în cubule­ţe. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o mărunt, curăţaţi usturoiul şi pisaţi-l. Puneţi într-un castron cubuleţele de peşte, untul, ceapa, usturoiul, crema de brânză, vinul, sucul de lămâie şi condimentele.

Mărunţiţi ingredientele cu ajutorul unui blender până când obţineţi un piure. Nu este obligato­riu ca acesta să fie foarte fin. Mărunţi rea se poate opri în momentul în care încă mai există bucăţi de peşte de câtiva milimetri.

Puneţi compoziţia obţinută într-un cas­tron tapetat cu folie. Nivelaţi ingredientele. Acoperiti-le cu folie şi puneţi vasul la frigider pentru cel puţin 12 ore. La servire, scoateţi pateul din formă cu ajutorul foliei, puneţi-l pe o tavă şi ornaţi-l cu frunze verzi de pătrunjel sau de ceapă verde.

Pateu cu peşte afumat

Pateu_cu_peste_afumat

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. O idee foarte buna acest pateu cu peste afumat

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.