Oua coapte in sos de rosii si busuioc din: rosii, busuioc, mozzarella, oua, paine, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 cutie rosii tocate 1 legatura busuioc 1 pachet mozzarella 6 ouă 1 pâine 1 catel de usturoi sare si piper Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 200C. Se adauga roșiile într-un vas termorezistent. Adaugati […]
Oua in sos de iaurt
PrinteazaOua in sos de iaurt din: oua, otet din vin, iaurt grecesc, mustar, castraveciori murati, ardei capia, ceapa verde, marar, busuioc, piper, zeama de lamaie, sare.
- 5 oua
- 2-3 linguri otet din vin
- 300 g iaurt grecesc
- 2 linguri mustar
- 2 castraveciori murati
- 1 gogosar sau ardei capia
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura marar
- 1/2 legatura busuioc proaspat
- piper negru macinat
- zeama de la 1/2 lamaie
- optional, sare
Mod de preparare:
Cureti si speli ardeiul si ceapa.
Tai marunt ceapa, ardeiul, castraveciorii si verdeata.
Amesteci iaurtul cu muştarul, zeama de rămâie şi un praf de piper, încorporezi ingredientele marunţite şi omogenizezi.
După gust, poţi să mai sarezi sosul ori nu.
Fiind condimentat, nu este neapărat nevoie să pui sare.
Fierbi puţină apă într-o crăticioară, iar după primele clocote reduci intensitatea focului, torni oţetul din vin şi, pe rând, conţinutul ouălor, având grijă să rămână întregi toate gălbenuşurile.
Când s-au coagulat, le scoţi cu o paletă şi le serveşti împreună cu sosul, la micul dejun.
Oua in sos de iaurt
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Oua in sos picant
Oua in sos picant din: oua, ulei de masline, ceapa, radacina de ghimbir, chimen, garam masala, pasta de tomate, suc de lamaie, smantana, coriandru, sare, piper. Ingrediente: 4 oua 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 2.5 cm radacina de ghimbir 1/2 lingurita chimen 1/2 lingurita garammasala 1 1/2 lingurita pasta de tomate 2 […]
Pofta buna!