Sandvis cu friptura de porc
PrinteazaSandvis cu friptura de porc din: usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, cimbru, cotlete de porc, bagheta, frunze de salata verde, ardei gras, ardei iute, ceapa rosie, rosie, zeama de lime, ulei de masline extravirgin, seminte de chimion.
- 3 catei de usturoi, zdrobiti
- zeama de la 1 lamaie
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
- 4 fire de cimbru, doar frunzele
- 2 cotlete de porc dezosate, a cate 200 g fiecare
- 1 bagheta, taiata in 4
- frunze de salata verde si maioneza, pentru servit
pentru salsa:
- 1 arde gras rosu
- 1 ardei iute rosu
- 1 ceapa rosie, feliata subtire
- 1 rosie mare
- zeama de la 1/2 lime
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
- 1/4 lingurita seminte de chimion
Mod de preparare:
Pregăteşte mai întâi salsa. Incinge grătarul şi, în timp ce încă mai există flăcări, rumeneşte bine ardeii.
Pune-i într-un bol şi acoperă-i cu folie alimentară. Intre timp, frige ceapa roşie şi roşia.
Când s-au răcit suficient astfel încât să poate fi manevrate, curăţă legumele de pieliţă şi seminţe.
Dacă îţi place gustul picant, păstrează seminţele de la ardeiul iute.
Pune legumele coapte într-un robot de bucătărie şi mixează până obţii un sos grosier.
Pentru friptură, zdrobeşte usturoiul împreună cu zeama de lime, uleiul de măsline şi cimbrul.
Unge carnea cu amestecul format.
Când flăcările s-au domolit şi s-a format jar, aşază cotletele pe grătar şi frige-le timp de 4-5 minute, pe fiecare parte, în funcţie de grosimea lor.
Lasă-le să se odihnească 5 minute, apoi serveşte-le împreună cu bagheta, frunze de salată, salsa şi maioneză.
Sandvis cu friptura de porc
Pofta buna!