Peste în crustă de maioneză şi parmezan

Printeaza

Peste în crustă de maioneză şi parmezan din: fileuri de tilapia, parmezan, unt, maioneza, suc de lamaie, busuioc, pudra de ceapa, sare, piper.

Se poate prepara şi cu fileuri de alt peşte – şalău, păstrăv, calcan, doradă etc.

 

Ingrediente:Peste in crusta de maioneza si parmezan

  • 4 fileuri de tilapia
  • 2 linguri parmezan ras
  • 70-80 g unt moale
  • 1 1/2 linguri maioneza
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 varf de cutit busuioc uscat
  • 1 varf de cutit pudra de ceapa
  • sare si piper dupa gust

 

Mod de preparare:

Incingeţi grilul cuptorului. Tapetaţi o tavă cu folie de aluminiu. Amestecaţi toate ingredientele, în afară de peşte.

Puneţi bucăţile de peşte pe tavă, lăsaţi-le să se coacă 2-3 min, foarte aproape de gril. Intoarceţi-le şi lăsaţi-le încă 2 min.

Apoi acoperiţi-le cu amestecul de parmezan şi băgaţi-le în cuptor. Lăsaţi 2-3 min, să se rumenească uşor.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Bulgur

Bulgur cu Peste in Crusta si Sos de Rosii

Bulgur cu peste in crusta si sos de rosii din: file de peste, bulgur, apa, fulgi de migdale, sos de rosii, usturoi, frunze de busuioc, ulei de masline, sare, piper. În căutarea unei rețete sănătoase, delicioase și ușor de preparat pentru cină? Bulgurul cu pește și sos de roșii cu busuioc și usturoi este alegerea […]

Chiftele de peste in crusta

Chiftele de peste in crusta

Chiftele de peste in crusta din: peste, cartofi, ceapa, usturoi, coriandru, busuioc, galbenus, faina, sare, piper, oua, pesmet. Ingrediente:  400 g peşte 3 cartofi fierţi şi zdrobiţi 1 ceapă tăiată mărunt 2 căţei de usturoi zdrobiţi 1 mână de coriandru, tăiat mărunt 1 mană frunze de busuioc, tăiate mărunt 1 gălbenuş de ou 85 g […]

Peste imbracat in felii de castraveti

Peste in crusta de sare

Peste in crusta de sare din: peste, sare grunjoasa, boabe de mustar, piper, dafin, lamaie. Ingrediente: 1 kg peşte (crap, macrou, somn) 500 g sare grunjoasă 100 gboabe de muştar 100 g piper boabe 3-4 foi de dafin 1 lămâie   Mod de preparare: Amestecă sarea cu muştarul, piperul şi foile de dafin mărunţite. Tornă […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.