Supa crema de spanac cu ou si busuioc
PrinteazaSupa crema de spanac cu ou si busuioc din: smantana, ulei, spanac, faina, morcov, ceapa, oua, sare, piper, busuioc.
- 100ml smântâna lichidă/lapte
- 50 ml ulei/unt
- 500 g spanac
- 20 g făină
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 2 ouă
- sare
- piper
- busuioc uscat
Mod de preparare:
Se curăță legumele și se pun la fiert cu puţină sare. Când se înmoaie se scot într-un vas şi se pasează cu blenderul, împreună cu puţină zeamă. Se toarnă pasta obţinută înapoi în oala de supă.
Separat se face un rântaş din unt sau ulei, făină şi lapte sau smântână lichidă, într-o crăticioară, amestecând încontinuu până începe să capete consistenţă. Se adaugă un polonic de supă peste rântaş, se omogenizează şi se toarnă peste supă.
Se potriveşte de sare si piper, se adaugă busuioc uscat şi se mai lasă să dea într-un clocot. Se fierb ouăle, se decojesc şi se taie în jumătăţi. Supa de spanac se serveşte cu pâine prăjită sau crutoane, cu câte o jumătate de ou şi cu supliment de smântână, după gust.
Supa crema de spanac cu ou si busuioc
Pofta buna!