Crap prăjit, cu sos de ardei şi varză
PrinteazaCrap prăjit, cu sos de ardei şi varză din: file de crap, varza creata, ardei gras, ardei iute, zahar, sos de stridii, suc de lamaie, coaja de lamaie, lamaie, ou, faina, sare, piper. Puteţi prăji şi câţiva creveţi, pe care să-i serviţi alături de peşte. Puteţi folosi bucăţi de orice alt fel de peşte.
- 4 bucati file de crap
- 200 g frunze fragede de varza creata
- 3 jumatati ardei gras de diferite culori
- 1 ardei iute rosu, curatat de seminte, tocat marunt
- 4 lingurite zahar
- 2 linguri sos de stridii
- sucul si coaja unei lamai
- 1 lamaie pentru servit
- 1 ou
- faina
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Uscaţi peştele pe un prosop, pudraţi-1 cu sare şi piper, tăvăliţi-l prin făină, apoi prin ou şi încă o dată prin făină. Prăjiţi-l în ulei încins şi păstraţi-l fierbinte, până îl veţi servi, într-o crăticioară, fierbeţi zahărul cu 3 linguri de apă, până devine uşor auriu.
Luaţi de pe foc, turnaţi sucul de lămâie şi sosul de stridii. Tocaţi bucăţele ardeii graşi, rupeţi în fâşii frunzele de varză. încingeţi puţin ulei într-o tigaie şi prăjiţi, la foc mediu, ardeiul gras, ardeiul iute şi varza, amestecând mereu, până se înmoaie.
Luaţi de pe foc şi turnaţi deasupra sosul cu zahăr. Serviţi peştele fierbinte, cu varză, ardei şi sos.
Crap prăjit, cu sos de ardei şi varză
Pofta buna!
Imi faci si mie crap prajit ?