Supa crema de sparanghel cu smantana si miere
PrinteazaSupa crema de sparanghel cu smantana si miere din: supa de pui, unt, ceapa rosie, ulei de masline, cartofi, spranghel, smantana, miere, sare, piper.
- 1,5 l supă de pui degresată
- 25 g unt
- 1 ceapă roșie
- 1 lingură de ulei de măsline
- 2 cartofi medii
- 25 fire de sparanghel verde
- 3-4 linguri de smântâna lichidă
- 1 linguriță de miere
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăță ceapa. Se toacă mărunt. Se încinge uleiul, se adaugă untul și când s-a topit, se pune la călit ceapa împreună cu ½ de linguriță de sare. Se adaugă capetele de sparanghel și sparanghelul întreg, călindu-se pe foc mic atunci când ceapa se înmoaie.
Când vârfurile sparanghelului se înmoaie, se scot deoparte și se păstrează pentru ornat supa. Se curăță cartofii și se taie cubulețe. Se adaugă în supa de pui fierbinte. După ce cartofii au fiert bine, la fel și tijele de sparanghel, se scot legumele și se pasează cu blenderul.
Conținutul se repune înapoi în supă și se asezonează cu sare, piper și miere. Se servește fierbinte, garnisind bolurile cu capetele de sparanghel și smântâna.
Supa crema de sparanghel cu smantana si miere
Pofta buna!