Supa crema de telina cu patrunjel si crutoane aromate
PrinteazaSupa crema de telina cu patrunjel si crutoane aromate din: ulei de masline, unt, telina, patrunjel, cartofi, ceapa, frunze de telina, sare, piper, crutoane aromate.
- 100 ml ulei de măsline
- 50 g unt
- 1 ţelină mare
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 2 cartofi
- 1 ceapă albă
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 legătură frunze de ţelină
- sare
- piper alb
- crutoane aromate
Mod de preparare:
Țelina, pătrunjelul, ceapa și cartofii se curăță şi se pun la fiert în apă cu sare şi cu 2 linguriţe de ulei de măsline. Se lasă legumele să fiarbă la foc mic, acoperite cu un capac. Separat se prepară crutoanele de pâine neagră. Se lasă la cuptor să se rumenească.
Se verifică dacă au fiert legumele, se scot din oală cu spumiera și se dau prin blender mai puțin ceapa, până când se obține un piure fin. Se adaugă treptat zeama în care au fiert. Se mai fierbe puțin și se condimentează cu sare și piper, după gust.
Se ornează cu pătrunjel proaspăt tocat mărunt și se servește cu crutoanele aromate.
Supa crema de telina cu patrunjel si crutoane aromate
Pofta buna!