Melcişori cu legume şi sos
PrinteazaMelcişori cu legume şi sos din: paste, kaizer, carne tocata, morcovi, broccoli, conopida, ceapa, usturoi, ardei gras, telina, rosii, busuioc, oregano, patrunjel, untdelemn, ulei extravirgin de masline, vin rosu, piper, sare.
- 500 g paste fainoase melcisori
- 200 g kaizer
- 1/2 kg carne tocata amestec porc si vita
- 500 g amestec de legume (morcovi, broccoli, conopida)
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 1 ardei rgas rosu
- 1 telina mica
- 5 rosii mijlocii
- 2 fire busuioc
- cate 1 lingurita oregano si patrunjel maruntit
- 30 ml untdelemn
- 50 ml ulei extravirgin de masline
- 100 ml vin rosu
- piper macinat
- sare
Mod de preparare:
Fierbi pastele în apă uşor sărată, împreună cu 1 lingură de ulei, conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Le acoperi pentru 10 minute, apoi le scurgi, le stropeşti cu uleiul de măsline şi le păstrezi la cald. Tai kaizerul în cubuleţe pe care le căleşti câteva minute, într-o tigaie fără ulei.
Adaugi carnea tocată şi amesteci până când îşi schimbă culoarea. Stingi cu apă fierbinte şi fierbi carnea 10 minute, împreună cu 3/4 din frunzele de busuioc, oregano, pătrunjelul, vinul şi legumele rămase, în prealabil spălate, curăţate şi măruntite în blender. Când a scăzut sosul, îl sărezi şi condimentezi după gust.
Sotezi amestecul de legume în untdelemnul încins, turnând periodic câte puţină apă fierbinte, până când legumele devin „al dente”. Repartizezi în farfurii pastele, iar deasupra aşezi cât mai estetic legumele şi sosul bolognez.
Decorezi porţiile cu frunzele de busuioc rămase, pe care le-ai ales dintre cele mai mărunte.
Melcişori cu legume şi sos
Pofta buna!