Mancare cu legume si branza
PrinteazaMancare cu legume si branza din: cartofi, ardei grasi, rosii, dovlecei, branza brie, mozzarella, masline, smantana, oua, busuioc, ulei de masline, sare, piper, unt.
- 2 cartofi fierti
- 2 arde grasi colorati
- 2 rosii
- 1 dovlecel
- 100 g branza brie
- 100 g branza mozzarella
- 50 g masline feliate
- 200 g smantana
- 2 oua
- 1 mana de busuioc
- 4-5 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- 1 lingura unt
Mod de preparare:
Speli dovlecelul, îl tai în rondele de 6-7 mm grosime, îl prăjeşti în puţin ulei şi îl scoţi pe o farfurie. Tai în rondele restul legumelor, iar brânza în felii. Intr-o tavă mică sau într-o formă termorezis- tentă unsă cu unt, aşezi alternativ rondele de legume cu felii de brânză şi, din loc în loc, frunze de busuioc. Introduci tava în cuptor, la foc mediu, pentru 20 de minute.
Dacă îţi rămân felii de cartofi, îi stropeşti cu ulei, îi presari cu sare şi piper şi îi coci, de asemenea, 20 de minute. Scoţi tava cu legume şi brânză şi torni uniform amestecul de ouă şi smântână, condimentat cu sare şi piper.
Deasupra aşezi cât mai estetic măslinele şi introduci din nou vasul în cuptor, pentru încă 10 minute. Serveşti preparatul cald, cu salată de roşii.
Mancare cu legume si branza
Pofta buna!