Fasole verde in straturi
PrinteazaFasole verde in straturi din: fasole verde, unt, pesmet, smantana, oua, marar, sare.
- 1 kg fasole verde
- 2 linguri cu unt
- 2 linguri cu pesmet
- 1 pahar cu smantana
- 2 oua
- marar tocat
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi păsătile de vârfuri şi codiţe, rupeţi în bucăţi de 3-4 cm, spălaţi în 2 ape călduţe (apa rece întăreşte păstăile) şi fierbeţi în apă cu sare care clocoteşte.
Lucraţi la foc mic, cu vasul acoperit, iar după 20 min stingeţi focul, scurgeţi fasolea de zeamă şi aşezaţi în straturi într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet: un strat de fasole, smântână, fasole, ouă bătute, fasole şi mărar tocat. Puneţi forma în cuptorul cald pentru 30 min.
Serviţi mâncarea caldă, frumos porţionată, lângă crutoane de pâine prăjite în unt.
Pofta buna!