Borş rusesc de peşte
PrinteazaBorş rusesc de peşte din: crap, ceapa, castraveti in saramura, bulion, unt, masline, boabe de piper, foaie de dafin, marar, patrunjel, smantana.
- 1 kg capete si cozi de crap (sau diversi pesti mici intregi)
- 800 g crap (sau somn), taiat bucati
- 2 cepe
- 5-6 castraveti in saramura
- 3 linguri bulion
- 50 g unt
- 100 g masline fara samburi (negre sau verzi)
- boabe de piper negru
- 1 foaie de dafin
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- smantana
Mod de preparare:
Fierbeţi bine capetele şi cozile de peşte, în cca 1,5 1 apă. Strecuraţi zeama, puneţi-o la loc în oală. Tocaţi ceapa, puneţi-o la prăjit cu untul. Când ceapa devine transparentă, adăugaţi bulionul, amestecaţi şi mai lăsaţi pe foc 2-3 min, apoi turnaţi în oala cu supă de peşte.
Curăţaţi castraveţii de coajă şi tăiaţi-i cubuleţe. Puneţi-i în oala cu supă, adăugaţi foaia de dafin, câteva boabe de piper şi bucăţile de peşte crud. Adăugaţi puţină zeamă acră de la castraveţi, după gust. Lăsaţi să fiarbă împreună cam 5 min.
Când serviţi, adăugaţi în farfurii măsline, verdeaţă tocată şi smântână, eventual felii de lămâie.
Borş rusesc de peşte
Pofta buna!