Turta dulce de post
PrinteazaTurta dulce de post
- 450 g făină
- 250 g zahăr
- 1 şi 1/2 pahar apă
- 1 lingură esenţă de rom
- 1 ceşcuţă ulei
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 1 vârf linguriţă scorţişoară
- 1 pahar nuci mărunţite
- 1 linguriţă coajă de portocală
Mod de preparare:
Caramelizezi 150 g zahăr într-o cratiţă, stingi cu apă şi adaugi şi restul de zahăr. După ce s-a topit tot zahărul, iei cratiţa de pe foc şi laşi siropul deoparte, să se răcească puţin.
Il torni apoi peste făină, adaugi şi celelalte ingrediente şi omogenizezi compoziţia, pe care o pui în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi o dai la cuptor până se rumeneşte.
După ce s-a copt turta dulce, o laşi să se răcească, apoi o tai bucăţi şi o pudrezi cu zahăr.
Pofta bună!