Sardele cu sos de castraveţi
PrinteazaSardele cu sos de castraveţi din: sardele, suc de lamaie, otet, ulei, usturoi, ardei iute, sare, iaurt, marar, ceapa verde, castraveti, sare, paine integrala.
- 600 g sardele
- sucul unei lamai
- 1 lingura otet
- 200 ml ulei
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita ardei iute pisat
- sare
pentru sos:
- 200 ml iaurt
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de ceapa verde
- 2 castraveti
- sare
- felii de paine integrala
Mod de preparare:
Speli castraveţii şi îi laşi pe un şervet. Tai castraveţii în jumătate, apoi felii subţiri, îi sărezi şi îi laşi într-o strecurătoare, timp de 30 de minute. Cureţi sardelele, le îndepărtezi capetele, le speli bine şi le laşi pe un şervet.
Pui sardelele într-o farfurie cu sucul de lămâie, oţetul şi ardeiul iute şi laşi să se marineze timp de 15 minute, în- torcându-le din când în când de pe o parte pe alta.
Toci mărunt usturoiul, îl pui într-un vas cu ulei şi puţină sare, scoţi sardelele din marinată şi le introduci în sosul de usturoi, în care le lasi să stea 30 de minute.
Torni iaurtul într-un vas, adaugi mărarul şi ceapa, spălate şi tăiate fin, castraveţii, zahărul şi puţină sare.
Amesteci bine ingredientele şi ţii vasul la frigider până în momentul servirii. Serveşti sardelele cu acest sos şi cu felii de pâine integrală.
Sardele cu sos de castraveţi
Pofta buna!