Supa cu cartofi, smantana si marar
PrinteazaSupa cu cartofi, smantana si marar din: smantana, lapte, cartofi, marar, oua, sare.
- 500 ml smântână
- 500 ml lapte
- 500 g cartofi
- 1 legătură mărar
- 4 ouă
- sare
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun la fiert în apă cu sare şi se lasă până se înmoaie. Ouăle se fierb 10 minute şi se curăţă de coajă.
Jumătate din cartofi se pasează, apoi se amestecă cu smântâna şi laptele. Se mixează până se omogenizează. Se încălzeşte amestecul la foc mic, dar nu se lasă să clocotească şi se adaugă restul de cartofi.
Mărarul se curăţă şi se spală. Se toacă mărunt, iar câteva fire se păstrează pentru ornat.
Supa se potriveşte la gust cu sare şi mărar, iar când se serveşte, se adaugă deasupra câte un ou tăiat în sferturi.
Supa cu cartofi, smantana si marar
Pofta buna!