Chiftele de dovleac
PrinteazaChiftele de dovleac din: miez de dovleac, ceapa, usturoi, seminte de dovleac, branza telemea, galbenusuri, pesmet, ulei, patrunjel, sare, piper, iaurt, praz.
- 600 g miez de dovleac
- 2 cepe
- 1-2 căţei de usturoi
- 2 linguri seminţe de dovleac (fără coajă)
- 75 g brânză telemea
- 2 gălbenuşuri
- 2 linguri pesmet
- 3 linguri ulei
- 1 legătură de pătrunjel
- sare
- piper
Pentru sos ai nevoie de:
- 1 iaurt
- 1 fir de praz sau 1 legătură de mărar
Mod de preparare:
Cureţi dovleacul de coajă, seminţe şi aţe şi dai miezul prin răzătoarea cu ochiuri mari. Ceapa o tai mărunt, usturoiul îl zdrobeşti, seminţele de dovleac (fără coajă, evident) le toci cu cuţitul, iar pătrunjelul îi tai mărunt.
Amesteci toate aceste ingrediente şi le adaugi brânza trecută prin răzătoarea cu ochiuri mici, gălbenuşurile, pesmetul, sarea şi piperul. Amesteci din nou până la omogenizarea completă şi formezi chiftele pe care le tăvăleşti prin făină şi le prăjeşti în ulei încins, câte 5 minute pe fiecare parte.
Sunt bune calde, dar si reci cu sos de iaurt în care pui partea verde a unui praz, tocată mărunt. Dacă nu-ţi place prazul, poţi pune mărar în iaurt şi va fi de asemenea foarte gustos.
Chiftele de dovleac
Poftă bună!
Incoming search terms:
- chiftele de dovleac
- chiftele din dovleac
Nu-mi plac chiftelele de dovleac
Au iesit bune chiftele, ca vreau sa le fac si eu
Imi plac mie chiftelele de dovleac, mai ales ca sunt simple de facut si usoare. Nu cad greu la stomac 😉
Nu-mi plac chiftelele de dovleac, mi se par cam fade.