Piept de curcan cu susan si cuscus
PrinteazaPiept de curcan cu susan si cuscus din: piept de curcan, cuscus, ulei, ardei grasi, lamaie, boia dulce, rozmarin, seminte de susan, supa de legume, piper, patrunjel, condiment din legume.
- 500 g piept de curcan
- 200 g cuscus
- 100 ml ulei
- 2 ardei grasi rosii
- 1 lamaie
- 1 lingura boia dulce
- rozmarin uscat
- 2-3 linguri seminte de susan
- 400 ml supa de legume
- piper alb macinat
- 1 legatura patrunjel
- condiment din legume uscate
Mod de preparare:
Speli carnea şi o tai în fâşii. O condimentezi cu boia dulce, rozmarin uscat mărunţit, piper, susan şi, după gust, presari condiment din legume uscate. 2. Speli ardeiul, îl cureţi şi îl tai în fâşii. în uleiul încins, căleşti pe rând fâşiile de carne şi de ardei şi le scoţi pe şervete absorbante.
Pui într-un castron bobiţele de cuşcuş şi torni supa de legume fierbinte. Acoperi cu un capac şi laşi bobiţele să absoarbă tot lichidul. Condimentezi cuşcuşul după gust, cu piper şi îl amesteci cu pătrunjel fin tocat.
Aşezi pe un platou cuşcuşul, carnea şi ardeiul călit. Razi coajă de lămâie şi serveşti cu lămâie.
Piept de curcan cu susan si cuscus
Pofta buna!
Vreau si eu din pieptul de curcan!