Briose cu zmeura si afine

Printeaza

Briose cu zmeura si afine din: zmeura, afine, faina, merisoare, prune, smochine, praf de copt, ou, miere, iaurt, smantana.

Ingrediente:Briose cu zmeura si afine

  • 100 g zmeura
  • 100 g afine
  • 250 g faina
  • 140 g fructe uscate (merisoare, prune, smochine)
  • 2 lingurite praf de copt
  • 60 g unt
  • 1 ou
  • 3 linguri miere
  • 120 g iaurt
  • 100 g smantana

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200°C. Se curăţă fructele de pădure; se tăvălesc prin puţină făină şi se scutură surplusul. Se toacă fruc­tele uscate. Se tapetează formele de brioşe cu suporturi de hârtie. Se amestecă restul de făină cu praf de copt.

Se topeşte untul şi se lasă să se răcorească, dar trebuie să rămână fluid. Se amestecă oul cu miere, iaurt şi smântână; se înglobează untul topit. Se adaugă făina şi fructele uscate şi se încorporează, urmate de fructele de pădure.

Se împarte aluatul în forme şi se coc brioşele 25-30 min., până ce devin aurii. Se scot din cuptor şi se lasă să se odihnească 5 min. în forme, apoi se scot şi se lasă să se răcească complet.

Briose cu zmeura si afine

Briose cu zmeura si afine

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.