Briose cu zmeura si afine
PrinteazaBriose cu zmeura si afine din: zmeura, afine, faina, merisoare, prune, smochine, praf de copt, ou, miere, iaurt, smantana.
- 100 g zmeura
- 100 g afine
- 250 g faina
- 140 g fructe uscate (merisoare, prune, smochine)
- 2 lingurite praf de copt
- 60 g unt
- 1 ou
- 3 linguri miere
- 120 g iaurt
- 100 g smantana
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200°C. Se curăţă fructele de pădure; se tăvălesc prin puţină făină şi se scutură surplusul. Se toacă fructele uscate. Se tapetează formele de brioşe cu suporturi de hârtie. Se amestecă restul de făină cu praf de copt.
Se topeşte untul şi se lasă să se răcorească, dar trebuie să rămână fluid. Se amestecă oul cu miere, iaurt şi smântână; se înglobează untul topit. Se adaugă făina şi fructele uscate şi se încorporează, urmate de fructele de pădure.
Se împarte aluatul în forme şi se coc brioşele 25-30 min., până ce devin aurii. Se scot din cuptor şi se lasă să se odihnească 5 min. în forme, apoi se scot şi se lasă să se răcească complet.
Briose cu zmeura si afine
Pofta buna!