Reteta zilei: Sos pentru paste bolognese
PrinteazaSos pentru paste bolognese din: amestec carne tocata, carnati, rosii in bulion, morcovi, ceapa, tulpini de telina, foaie de dafin, vin rosu, supa de legume, sare, zahar, ulei, paste.
Ingrediente:
- 800-900g amestec carne tocata (vita si porc)
- 4 carnati
- 700 ml rosii in bulion
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 2 tulpini de telina
- 1 foaie de dafin
- 1 crenguta de rozmarin
- 200ml vin rosu
- supa de legume
- sare
- 1 varf de cutit de zahar
- 100ml ulei
- paste fierte pentru servire
Mod de preparare:
Se taie ceapa si telina fin. Dati morcovul pe razatoare.
Se toarna putin ulei intr-o tigaie mare si se adauga morcovii, ceapa, telina. Gatiti cateva minute.
Curatati carnatii de coaja si rupeti bucati mici, se adauga intr-un castron alaturi de carnea tocata si se amesteca bine.
Adaugati apoi in tigaia cu legume. Incorporati vinul si lasati sa se evapore alcoolul.
Gatiti aproximativ 15 minute, la foc mediu. Adaugati rosiile si o jumatate de pahar de supa de legume.
Amestecati bine si adaugati un varf de cutit de zahar.
Adauga o frunza de dafin, rozmarin si supa de legume cat cuprinde.
Acoperiti cu un capac si fierbeti la foc mic, amestecand la fiecare 10-15 de minute.
Adaugati 1/2 lingurita de sare si lasati sa fiarba timp de 2 ore, amestecand constant si adaugand supa.
Lasati sa se odihneasca, apoi serviti cu paste fierte.
Sos pentru paste bolognese
Pofta buna!
Foarte tare sosul!
O sa incerc si eu sosul asta!