Fusilli cu sparanghel si bacon
PrinteazaFusilli cu sparanghel si bacon din: sparaghel verde, mozzarella, bacon, paste fusilli, sare, busuioc, ulei de masline, unt, parmezan.
- 750 g sparanghel verde
- 200 g mozzarella
- 100 g bacon sau sunca uscata si afumata
- 400 g paste fusilli
- sare
- 1 legatura busuioc
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri unt
- 40 g parmezan ras
Mod de preparare:
Se spala sparanghelul sub jet de apa rece si se decojesc tijele in dreptul treimii inferiaore. Se decupeaza capetele lemnoase. Tijele se taie apoi in bucati potrivite.
Se scurge mozzarella şi se taie cuburi. Şunca sau baconul se taie fâşii late. Se fierb pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. în timpul ultimelor 5 min. de fierbere se adaugă bucăţelele de sparanghel şi se fierb împreună.
La final se scurg şi se păstrează cca 125 ml de apă de la fiert. Se scurg bine pastele. Se spală busuiocul, se şterge şi se rup frunzuliţele; se toacă grosier.
Intr-o tigaie mare se încing uleiul şi untul, se adaugă baconul şi se prăjeşte rapid la foc iute. Se adaugă amestecul de paste şi sparanghel, urmate imediat de mozzarella şi busuioc tocat.
Eventual se adaugă puţină apă în care au fiert pastele şi se condimentează. Se presară parmezan şi se servesc pastele.
Fusilli cu sparanghel si bacon
Pofta buna!