Supa de fasole verde cu dovlecei
PrinteazaSupa de fasole verde cu dovlecei din: dovlecei, fasole verde, ceapa, ardei gras, morcovi, rosii, orez, ulei de masline, sare, verdeata.
- 1 dovlecei mijlociu
- 250 g fasole verde
- 1 ceapa
- 2 ardei grasi colorati diferit
- 2 morcovi
- 2 rosii
- 2 linguri orez
- 2-3 linguri ulei de masline
- sare
- 1 legatura verdeata
Mod de preparare:
Se alege orezul, se spală şi se lasă în apă rece, la înmuiat. Se curăţă şi se spală morcovii, fasolea, ceapa şi ardeii. Se taie în cubuleţe morcovii, ardeii şi ceapa. Se rupe fasolea in bastonase.
Intr-o oală cu 1 si 1/2 litri de apă clocotită, se pun la fiert morcovii, fasolea, ardeii şi ceapa. Se opăresc roşiile, se decojesc şi se curăţă, pe cât posibil, de seminţe. Se decojeşte dovlecelul şi se taie în cuburi.
După ce morcovii au fiert 5 minute, se adaugă dovlecelul, orezul scurs şi roşiile. Se fierbe totul la foc mic încă 5 minute. Se sărează după gust şi se toarnă uleiul.
După câteva clocote, se stinge focul şi se presară verdeaţă tocată fin.
Supa de fasole verde cu dovlecei
Pofta buna!