Somn prajit cu sos de vin
PrinteazaSomn prajit cu sos de vin din: somn, unt, faina, supa de peste, vin alb, sare, piper, ulei, capere.
- 4 bucati de somn
- 2 linguri unt
- 2 linguri faina
- 250 ml supa de peste
- 250 ml vin alb sec
- sare si piper dupa gust
- ulei sau unt pentru prajit
- 2 linguri capere
Mod de preparare:
Faceti putina supa de peste fierband o coada, un cap de peste sau 1 peste mic in apa cu sare. Strecurati zeama si folositi-o pentru sos.
Incingeţi untul, prăjiţi în el făina, ca atunci când preparaţi o ciulama. Frecaţi energic cu o lingură de lemn, încorporaţi vinul, supa de peşte şi caperele. Lăsaţi să fiarbă 2-3 min, la foc mic, săraţi şi piperaţi. Păstraţi sosul cald.
Pudraţi peştele cu sare şi piper, apoi prăjiţi-1, preferabil în unt. Puneţi-l pe un platou, turnaţi peste el sosul şi serviţi imediat.
Somn prajit cu sos de vin
Pofta buna!