Peste prajit cu sos picant de ardei copti
PrinteazaPeste prajit cu sos picant de ardei copti din: crap, sos tabasco, sare, piper, ardei capia, rosii, patrunjel, ceapa verde, usturoi, otet de vin rosu, sare, piper, ulei.
- 4 bucati de crap sau somn (150-200 g fiecare)
- 1 lingurita sos tabasco
- sare
- piper proaspat macinat
sos picant:
- 4-5 ardei capia rosii
- 4 rosii mari
- 2 linguri patrunjel tocat
- 2 fire ceapa verde, tocata marunt
- 4-5 catei de usturoi, bine zdrobit
- 1 lingurita otet de vin rosu
- sare
- piper proaspat macinat
- ulei
Mod de preparare:
Preparaţi sosul. Coaceţi ardeii pe tablă, atât cât e nevoie ca să se cureţe coaja (să nu fie arşi sau prea moi). Puneţi-i să stea 5-10 min într-o pungă, apoi curăţaţi-i de coajă şi de sâmburi, fără să-i spălaţi. Scoateţi sâmburii roşiilor.
Tocaţi mărunt ardeii şi roşiile. Frecaţi usturoiul cu puţină sare, amestecaţi cu roşiile, ardeii, ceapa şi pătrunjelul. Picuraţi ulei, condimentaţi cu sare, piper şi oţet, după gust. Dacă vă plac mâncărurile iuţi, puteţi adăuga în sos şi ardei iute, tocat mărunt, sau sos tabasco ori hot sauce.
Ungeţi bucăţile de peşte cu puţin sos tabasco (sau hot sauce), pudraţi cu sare şi piper, după gust. Prăjiţi peştele şi serviţi-l cu sosul de roşii şi ardei.
Peste prajit cu sos picant de ardei copti
Pofta buna!