Peste prajit cu sos picant de ardei copti

Printeaza

Peste prajit cu sos picant de ardei copti din: crap, sos tabasco, sare, piper, ardei capia, rosii, patrunjel, ceapa verde, usturoi, otet de vin rosu, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Peste_prajit_cu_sos_picant_de_ardei_copti

  • 4 bucati de crap sau somn (150-200 g fiecare)
  • 1 lingurita sos tabasco
  • sare
  • piper proaspat macinat

sos picant:

  • 4-5 ardei capia rosii
  • 4 rosii mari
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 2 fire ceapa verde, tocata marunt
  • 4-5 catei de usturoi, bine zdrobit
  • 1 lingurita otet de vin rosu
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • ulei

 

Mod de preparare:

Preparaţi sosul. Coaceţi ardeii pe tablă, atât cât e nevoie ca să se cureţe coaja (să nu fie arşi sau prea moi). Puneţi-i să stea 5-10 min într-o pungă, apoi curăţaţi-i de coajă şi de sâmburi, fără să-i spălaţi. Scoateţi sâmburii roşiilor.

Tocaţi mărunt ardeii şi roşiile. Frecaţi usturoiul cu puţină sare, amestecaţi cu roşiile, ardeii, ceapa şi pătrunjelul. Picuraţi ulei, condimentaţi cu sare, piper şi oţet, după gust. Dacă vă plac mâncărurile iuţi, puteţi adăuga în sos şi ardei iute, tocat mărunt, sau sos tabasco ori hot sauce.

Ungeţi bucăţile de peşte cu puţin sos tabasco (sau hot sauce), pudraţi cu sare şi piper, după gust. Prăjiţi peştele şi serviţi-l cu sosul de roşii şi ardei.

Peste prajit cu sos picant de ardei copti

Peste_prajit_cu_sos_picant_de_ardei_copti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.