Supă cu dovlecei şi colţunaşi
PrinteazaSupă cu dovlecei şi colţunaşi din: morcov, radacina de patrunjel, carne de porc, ceapa, oua, gris, faina, smantana, sare, piper, marar, ulei.
- un morcov
- o radacina de patrunjel
- un dovlecel
- 200 g carne de porc
- doua cepe
- doua oua
- 50 g gris
- 100 g faina
- 100 ml smantana
- sare
- piper
- marar
- ulei
Mod de preparare:
Carnea de porc se dă prin maşina de tocat cu sită deasă împreună cu ceapa. Se căleşte în puţin ulei, se condimentează, se fierbe până se albeşte şi se lasă să se răcească. Se amestecă bine cu un ou, o lingură de smântână şi pătrunjel tocat. într-un bol se pun un ou, patru linguri de apă, un sfert de lin¬guriţă de sare, grişul şi făina.
Se frământă, se întinde într-o foaie subţire şi se taie pătrăţele cu un cuţit ascuţit. Se pune puţină umplutură la mijloc, se udă marginile cu apă şi se lipesc două câte două. Se fierb doi litri de apă, se pun ceapa rămasă tocată mărunt, morcovul şi rădăcina de pătrunjel curăţate de coajă şi feliate.
Se condimentează, se lasă să fiarbă până s-au înmuiat legumele, se adaugă dovlecelul tăiat julien şi două linguri de ulei. Când legumele sunt fierte, se pun colţunaşii şi se fierb la foc mic 15 minute. Se serveste fierbinte, cu restul de smantana si marar tocat.
Supă cu dovlecei şi colţunaşi
Pofta buna!