Chec cu sunca si masline
PrinteazaChec cu sunca si masline
- 8 ouă
- 50 g făină
- 1 praf de copt
- 4 linguri apă minerală
- 200 g şuncă afumată
- 200 g urdă sau brânză de vaci
- 150 g măsline negre fără sâmburi şi 150 g măsline verzi fără sâmburi
Mod de preparare:
Baţi ouăle spumă, apoi adaugi pe rând, amestecând de jos în sus, făina, praful de copt stins cu apă minerală, şunca tăiată cubuleţe şi urda sfărâmată.
Pui compoziţia rezultată într-o tavă de chec unsă cu margarină şi tapetată cu făină. Aşezi apoi măslinele curăţate de sâmburi şi tăiate jumătăţi şi dai checul la copt. E foarte bun cald sau rece, ca aperitiv.
Poftă bună!
Foarte bun checul cu sunca si masline.