Cartofi copţi cu măsline

Printeaza

Cartofi copţi cu măsline din: cartofi, branza de vaci, ceapa verde, masline, iaurt, oua de prepelita, marar, ridichi, sare, piper, oua.

Ingrediente:Cartofi_copti_cu_masline

  • 4 cartofi albi
  • 300 g branza de vaci
  • o legatura ceapa verde
  • 100 g masline feliate
  • 200 ml iaurt
  • 4 oua de prepelita
  • o legatura de marar
  • o legatura de ridichi
  • sare
  • piper
  • oua de gaina

 

Mod de preparare:

Cartofii se spală, se fierb zece minute în apă cu puţină sare, se scurg de apă şi se pun într-o tavă. Se introduc în cuptorul încins şi se coc încă 20 de minute la foc potrivit sau până când coaja se usucă şi crapă. Ridichile se curăţă de frunze şi codiţe, se spală şi se toacă mărunt.

Măslinele se spală cu apă rece, se scurg, se toacă şi se pun peste ridichi. Ceapa verde se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se pune într-un bol înalt. Se adaugă restul de legume tocate, brânza de vaci, iaurtul şi mărarul tocat.

Se amestecă bine, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute. Cartofii se curăţă de coajă pe jumătate, se înlătură o parte din miez şi în loc se sparge câte un ou de prepeliţă. Se condimentează, se introduc în cuptorul încins şi se ţin până ce ouăle s-au închegat.

Se acoperă cu crema de brânză şi se servesc imediat. Daca nu avem oua de prepelita, se pot folosi oua de gaina.

Cartofi copţi cu măsline

Cartofi_copti_cu_masline

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.