Crema de vinete cu turmeric si ghimbir
PrinteazaCrema de vinete cu turmeric si ghimbir din: vinete, ceapa rosie, rosii, untdelemn, ulei de in, turmeric, usturoi, ghimbir, sare, piper alb.
- 3 vinete lungi si subtiri
- 2 cepe mici rosii
- 4 rosii
- 2 linguri untdelemn
- 50 ml ulei, de preferinta nerafinat, de in
- 1/4 lingurita turmeric
- 3 catei de usturoi
- 1 radacina de ghimbir cat o nuca
- sare
- piper alb macinat
Mod de preparare:
Decojeşti vinetele, le tai în rondele şi le presari cu sare. După 10 minute, le speli şi le laşi în strecurătoare, să se scurgă. Cureţi usturoiul şi ghimbirul, după care le tai în felioare. Tai în rondele groase şi roşiile spălate.
Incingi untdelemnul şi căleşti feliile de usturoi şi ghimbir, apoi adaugi vinetele şi acoperi cu un capac. După 5 minute de călit la foc mic, le scoţi şi căleşti roşiile, până scad. 3. Toci vinetele şi le freci cu uleiul de in.
Adaugi roşiile zdrobite cu furculiţa, turmericul, cepele fin tocate, sare şi piper după gust. Serveşti crema pe felii de pâine prăjită.
Crema de vinete cu turmeric si ghimbir
Pofta buna!