Ruladă de porc cu cârnaţi
PrinteazaRuladă de porc cu cârnaţi din: muschi de porc, carnati oltenesti, ceapa, slanina afumata, usturoi, ardei grasi, cartofi, sare, piper, patrunjel, cuisoare, pudra de scortisoara, ulei de floarea soarelui, muraturi.
- un kilogram muschi de porc
- doi carnati oltenesti
- o ceapa
- 100 g slanina afumata
- 6 atei de usturoi
- doi ardei grasi
- 800 g cartofi
- sare
- piper
- patrunjel
- doua cuisoare
- pudra de scortisoara
- ulei de floarea soarelui
- muraturi
Mod de preparare:
Muşchiul de porc se crestează de-a lungul cu un cuţit ascuţit, cât să încapă cârnaţii. Ceapa se taie peştişori şi se pune într-o tavă adâncă, împreună cu ardeii tăiaţi felii. Muşchiul împănat se unge cu ulei, se condimentează cu sare, piper, un sfert de linguriţă de pudră de scorţişoară şi se aşază peste legumele din tavă.
Se presară usturoiul pisat, se aşază peste muşchi o parte din slănina afumată tăiată felii subţiri şi în jurul muşchiului se pun cartofii curăţaţi tăiaţi cuburi. Peste cartofi se presară restul de slănină tăiată mărunt, sare, piper şi pătrunjel tocat.
Se pun cele două cuişoare, se toarnă puţin ulei şi o cană de apă. Se acoperă tava cu folie de aluminiu, se introduce în cuptor şi se coace la foc potrivit circa o oră. Se scoate folia de aluminiu, se unge carnea cu sosul din tavă şi se lasă să se coacă încă 20 de minute.
Se serveste totul fierbinte, simplu sau cu muraturi.
Ruladă de porc cu cârnaţi
Pofta buna!