Sarmale cu vinete coapte
PrinteazaSarmale cu vinete coapte
- 1 kg vinete coapte (din congelator)
- 1 ceaşcă orez
- 1 ceapă mai mare
- 1 varză mică acră
- sare
- piper
- pătrunjel tocat (după gust)
- ulei
- bulion
Mod de preparare:
Cureţi, toci mărunt ceapa şi o pui la călit în ulei. După ce s-a înmuiat, adaugi orezul ales şi spălat şi-l laşi să se călească puţin cu ceapa. După aceea pui vinetele tocate mărunt şi le mai laşi pe toate circa 10 minute ca să-şi ia gustul.
Desfaci varza foaie cu foaie, tai cotoarele şi faci sarmalele din umplutura de vinete, ceapă şi orez. Le aşezi cu grijă una lângă alta şi torni peste ele în cratiţă un sos făcut din 2-3 linguri de bulion, apă şi un pic de ulei.
Le fierbi pe foc mic 20 de minute, apoi le dai la cuptor pentru 10 minute. Sunt bune si reci, si calde.
Sarmale cu vinete coapte
Poftă bună!
Incoming search terms:
- sarmale cu vinete
N-am mai mancat sarmale cu vinete.