Colţunaşi cu usturoi
PrinteazaColţunaşi cu usturoi din: drojdie, faina, sare, ulei de masline, unt, usturoi, cimbru, usturoi verde, oua, seminte de in, piper, smantana, lapte batut, patrunjel.
- drojdie uscata
- 375 g faina
- o lingurita de sare
- o lingura de ulei de masline
- 50 g unt
- 4 catei de usturoi
- o lingura de cimbru tocat
- un fir de usturoi verde
- doua oua
- o lingura de seminte de in
- piper
- smantana
- lapte batut
- patrunjel
Mod de preparare:
Intr-o cană se pun 7 g de drojdie uscată, puţină apă caldă şi făină cât să rezulte un aluat curgător. Se amestecă şi se lasă să dospească zece minute. Restul de făină se cerne într-un bol, se toamă drojdia dospită, se adaugă uleiul de măsline şi apa rămasă.
Se presară căţeii de usturoi pisaţi, se adaugă un ou şi un albuş, sare şi piper după gust. Se frământă totul până rezultă un aluat potrivit de tare, se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească până îşi dublează volumul.
Se întinde o foaie din aluat, se unge cu untul topit şi răcit, se presară usturoiul verde tocat mărunt, cimbrul şi pătrunjelul tocat. Se decupează rondele cu o cană, se suprapun marginile, se aplatizează, astfel încât să capete forma unor colţunaşi.
Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu ou bătut, se presară seminţele de in şi se coc la foc potrivit 15-20 de minute. In aluat se mai poate adauga smantana sau lapte batut, dar se mareste cantitatea de faina.
Colţunaşi cu usturoi
Pofta buna!