Burgeri cu branza halloumi si vinete
PrinteazaBurgeri cu branza halloumi si vinete din: ulei de masline, ceapa, vanata, branza halloumi, zahar brun, ardei copt, pasta harissa, ciabatta, humus.
- 2 1/2 linguri ulei de masline
- 2 cepe, feliate foarte fin
- 1/2 vanata, taiata in 8 felii rotunde
- 250 g de branza halloumi, taiata in 8 felii
- 1 lingura de zahar brun
- 1 ardei copt, din borcan, tocat
- 2 linguri de pasta harissa (de ardei iute)
- 4 chifle ciabatta, taiate pe jumatate si prajite usor
- 4 linguri de humus
Mod de preparare:
Adaugă ceapa şi soteaz-o câteva minute la foc mare. Las-o în continuare pe foc mic până când devine aurie şi se înmoaie – aproximativ 8 minute. Intre timp, încinge grătarul sau o tigaie-grill.
Unge feliile de vânătă cu puţin ulei şi frige-le pe grătar câteva minute pe fiecare parte. Lasă-le deoparte. Pune pe grătar feliile de halloumi şi frige-le până devin aurii.
Adaugă zahărul brun, ardeiul-şi harissa peste ceapă. Amestecă pe foc timp de 1 minut până se topeşte zahărul. Cât timp sosul stă pe foc, unge chiflele cu humus, aşază peste ele feliile de halloumi şi de vânătă.
Burgerii se servesc cu sosul picant de ceapă şi cu cealaltă jumătate de chiflă deasupra.
Burgeri cu branza halloumi si vinete
Pofta buna!