Gogosi cu dovleac
PrinteazaGogosi cu dovleac
- 300 g dovleac
- 1 pahar cu apă
- 250 g făină
- 4 ouă,
- ulei
- sare
- 2 pahare vin roşu dulce
- coajă rasă de portocală sau de lămâie
Mod de preparare:
Fierbi feliile de dovleac în apa puţin sărată. După ce miezul s-a înmuiat, scoţi feliile, le usuci într-un şervet şi le pasezi. Adaugi coaja rasă de lămâie sau de portocală.
Pui făina într-o cratiţă încăpătoare, adaugi gălbenuşurile unul câte unul, apoi piureul de dovleac şi vinul amestecând mereu până ce obţii un aluat omogen, asemănător celui de gogoşi simple, pe care-l laşi să se odihnească timp de o oră.
Iei apoi din compoziţie cu lingura şi prăjeşti gogoşele în uleiul încins. După ce s-au aurit, le scurgi şi le presari cu zahăr pudră.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- gogosi cu dovleac
Nu prea sunt fana preparate cu dovleac.