Gogosi cu dovleac

Printeaza

 Gogosi cu dovleac

Ingrediente:Gogosi cu dovleac

  • 300 g dovleac
  • 1 pahar cu apă
  • 250 g făină
  • 4 ouă,
  • ulei
  • sare
  • 2 pahare vin roşu dulce
  • coajă rasă de portocală sau de lămâie

 

Mod de preparare:

Fierbi feliile de dovleac în apa puţin sărată. După ce miezul s-a înmuiat, scoţi feliile, le usuci într-un şervet şi le pasezi. Adaugi coaja rasă de lămâie sau de portocală.

Pui făina într-o cratiţă încăpătoare, adaugi gălbenuşurile unul câte unul, apoi piureul de dovleac şi vinul amestecând mereu până ce obţii un aluat omogen, asemănător celui de gogoşi simple, pe care-l laşi să se odihnească timp de o oră.

Iei apoi din compoziţie cu lingura şi prăjeşti gogoşele în uleiul încins. După ce s-au aurit, le scurgi şi le presari cu zahăr pudră.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • gogosi cu dovleac

1 comentariu

  1. Nu prea sunt fana preparate cu dovleac.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.