Prăjitură cu cremă de ciocolată

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu: faina, unt, zahar, oua, vin alb dulce, bicarbonat, cacao, ciocolata, lapte, rom, visine din visinata.

Ingrediente aluat:Prajitura

  • 250g făină
  • 150g unt
  • 100g zahăr
  • 12 ouă
  • 150ml vin alb dulce
  • 1/2 linguriţă bicarbo­nat
  • 150g cacao

Ingrediente crema:

  • 50g ciocolată
  • 200g unt
  • 50g zahăr
  • 1300ml lapte
  • 3 gălbenuşuri
  • 2 linguri rom
  • 500g vişine din vişinată

 

Mod de preparare:

Amestecaţi făina şi cacaoa cu untul, zahărul, ouăle, vinul şi bicarbonatul. Frământaţi puţin aluatul pentru omogenizare, apoi coaceţi din el două foi, pe dosul tăvii.

Pentru cremă, topiţi la bain-marie ciocolata şi untul adăugaţi treptat zahărul, laptele, romul şi gălbenuşurile. Amestecaţi încontinuu pentru omogenizare.

Când crema se îngroaşă, adăugaţi vişinile fără sâmburi, amestecaţi şi lăsaţi crema la răcit. Umpleţi foile cu crema rece, tăiaţi prăjitura după ce stă la frigider 2 ore.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.