Placinta cu ficat

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu: ficat de vita, foi de placinta, ceapa, orez, untura, cimbru, patrunjel, marar, ou, sare, piper.

Ingrediente:Aluat2

  • 500g ficat (vită sau porc)
  • 500g foi de plăcintă
  • 2 cepe
  • 100g orez
  • 100 g untură
  • 1 linguriţa cimbru
  • 1 leg. pătrunjel
  • 1 leg.marar
  • 1 ou
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Treceţi prin maşina de tocat ficatul şi ceapa, apoi adăugaţi orezul, cimbrul, mărarul şi pătrunjelul, tocate mărunt, şi potriviţi de sare şi piper.

Ungeţi foile de plăcintă cu ulei, puneţi o treime din acestea una peste alta, întindeţi pe stratul de foi jumătate din amestecul de ficat, apoi acoperiţi cu un alt strat de foi de plăcinte.

Peste acesta puneţi ficatul rămas şi desupra puneţi ultimele foi. Ungeţi foile pe deasupra cu ou şi puneţi tava ia cuptor. Coaceţi plăcinta 50 de minute, apoi lăsaţi-o la răcit 10 minute înainte de a o tăia.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Vreau sa gust si eu dintr-o placinta cu ficat. N-am mancat niciodata asa ceva

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.