Vinete la gratar

Printeaza

Vinete la gratar din: vanata, ulei de masline, rosii cherry, usturoi, fulgi de ardei iute, iaurt, menta.

Ingrediente:Vinete_la_gratar

  • 1 vanata mare
  • 3 linguri ulei de masline
  • 140 g de rosii cherry taiate pe jumatate
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • cativa fulgi de ardei iute
  • 125 ml de iaurt
  • 1 lingura de menta tocata

 

Mod de preparare:

Taie vânătă pe lung în şase felii groase. Asezonează feliile pe ambele feţe şi unge-le cu două linguri de ulei. încinge uleiul rămas într-o cratiţă mică şi adăugă roşiile, usturoiul şi fulgii de ardei iute, împreună cu un praf de sare. Lasă-le la foc mic 3-4 minute, până când se înmoaie roşiile. într-un bol mic, amestecă iaurtul cu menta şi asezonează.

Incinge un grătar sau o tigaie-grill şi frige feliile de vinete 5-6 minute pe fiecare parte, până când se înmoaie şi se rumenesc. Serveşte câte trei felii de persoană, împreună cu iaurtul cu mentă şi cu sosul de roşii.

Vinete la gratar

Vinete_la_gratar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.