Supa cu carne de pui si paste fainoase
PrinteazaSupa cu carne de pui si paste fainoase din: carne de pui, paste fainoase, apa, telina, morcov, ceapa, praz, usturoi, foaie de dafin, sare, piper, cimbru verde.
Ingrediente:
- 1,25 kg carne de pui
- 250 g paste făinoase
- 3 l apă
- 1 ţelină
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 fir de praz
- 2 căţei de usturoi
- 1 foaie de dafin
- sare
- piper
- cimbru verde
Mod de preparare:
Zarzavatul se curăță, se spală și se fierbe în apă cu sare. După ce a fiert, se scot legumele, se pasează şi se pun deoparte.
Carnea de pui se curăţă şi se pune la fiert în zeama de la legume. Se lasă până fierbe carnea, apoi se strecoară supa.
Carnea se lasă la răcit, apoi se curăţă de pe oase şi se adaugă în supa strecurată.
Se asezonează cu sare, piper, pătrunjel şi o crenguţă de cimbru verde, tocat fin.
Separat, se fierb în apă cu sare pastele făinoase, aproximativ 9-10 minute, apoi se strecoară şi se pun în supă.
Se poate adăuga smântână deasupra. Se serveşte caldă.
Supa cu carne de pui si paste fainoase
Pofta buna!