Chiftele de somon si cod

Printeaza

Chiftele de somon si cod din: file de somon, file de cod, apa, otet din vin alb, cartofi fainosi, ceapa rosie, ardei iute, patrunjel, marar, lamaie, pesmet, unt, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Chiftele_de_somon_si_cod

  • 600 g file de somon
  • 600 g file de cod
  • apa clocotita
  • otet din vin alb
  • 4 cartofi fainosi, mari, fierti in coaja si bine zdrobiti
  • 2 cepe rosii medii, tocate marunt
  • 2 ardei iuti rosii, fara seminte, tocati marunt
  • 1 lingura patrunjel, tocat
  • 1 legatura marar, tocat
  • 2 lamai
  • pesmet
  • 100 g unt
  • 200 ml ulei
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Puneţi peştele într-un castron mare. Clocotiţi mult apa, cu un praf de sare şi 2-3 linguriţe de oţet. Turnaţi-o imediat peste peşte şi acoperiţi vasul. Scoateţi din apă codul după 20 min, somonul după alte 10 min.

Zdrobiţi un pic bucăţile de peşte cu furculiţa, amestecaţi-le cu cartofii fierţi şi zdrobiţi, cu ceapa, ardeii, verdeţurile, sucul celor 2 lămâi şi coaja uneia (rasă fin, fără partea albă), sare şi piper. Incercaţi să nu zdrobiţi prea tare peştele, pentru ca textura amestecului să nu fie ca o pastă.

Formaţi 12 chiftele şi tăvăliţi-le prin făină. Prăjiţi-le în unt cu ulei, până se rumenesc bine pe ambele părţi.

Chiftele de somon si cod

Chiftele_de_somon_si_cod

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.