Macaroane milaneze
PrinteazaMacaroane milaneze din: macaroane, unt, ciuperci, sunca, parmezan, sare, sos tomat, ulei de masline, faina, zeama de carne de vita, lapte, sare, sos tomat.
- o cutie macaroane
- 90 g unt
- 250 g de ciuperci proaspete
- 150 g sunca fiarta
- 20 g parmezan ras
- sare
- sos tomat
sos:
- 60 ml ulei de masline
- 30 g faina
- o jumatate de litru de zeama de carne de vita
- doua cani de lapte
- sare
- sos tomat
Mod de preparare:
Sos: Făina se amestecă bine cu uleiul de măsline, se pune pe foc şi se amestecă continuu. Când capătă o culoare gălbuie se adaugă zeama de carne şi se mai fierbe cinci minute. Se adaugă trei linguri de pastă de roşii, zeamă de lămâie, sare şi piper după gust.
Macaroanele se rup şi se pun la fiert în apă clocotită cu sare (conform instrucţiunilor de pe cutie). Când sunt gata se spală sub jet de apă rece şi se dau deoparte la scurs. Ciupercile se curăţă, se spală bine sub jet de apă şi se lasă în apă rece în care s-au stors câteva picături de lămâie, deoarece trebuie să rămână albe.
Se taie foarte fin şi se pun în jumătatea de cantitate de unt şi se fierb înăbuşit până scade apa. Se adaugă şunca tăiată fideluţă şi sos tomat. Pe farfuria de servit se aşază macaroanele amestecate cu sosul fierbinte, se rade parmezanul şi se servesc fierbinţi.
Pofta buna!