Paste cu nuci, parmezan si mere
PrinteazaPaste cu nuci, parmezan si mere din: spanac, faina, galbenusuri, apa, miez de nuca, mere, telina, sare, piper, marar, ulei de masline.
- 200 g spanac
- 500 g faina
- 4 galbenusuri
- 50 ml apa
- 100 g miez de nuca
- doua mere
- o telina mica
- sare
- piper
- marar
- ulei de masline
Mod de preparare:
Spanacul se toacă mărunt, se fierbe, se scurge de apă, se pasează şi se pune într-un castron. Se adaugă două gălbenuşuri, sare şi piper după gust şi jumătate din cantitatea de făină. Se frământă până rezultă un aluat tare, se pune pe o farfurie şi se acoperă cu un castron.
Intr-un bol se pun ouăle rămase, apă, sare, piper şi restul de făină. Se frământă, se lasă să se odihnească 10 minute, apoi se întind foi din cele două aluaturi şi se presară cu făină. Se rulează, se taie rondele potrivit de groase, se fierb în apă cu sare şi se scurg.
Se amestecă împreună cu merele şi ţelina rasă, miezul de nucă tăiat mărunt, mărar tocat, sare, piper şi puţin ulei de măsline. Se amestecă şi se servesc imediat.
Paste cu nuci, parmezan si mere
Pofta buna!