Dorada cu avocado din: dorada, condimente, ulei, mango, ardei iute, avocado, ceapa verde, coriandru, fasole verde. Ingrediente: 4 dorade, curatate si eviscerate 2 linguri mix de condimente coaja rasa si zeama de la 1 lime 1 lingura de ulei 1 mango copt, decojit, fara sambure si tocat 1 ardei iute, fara seminte si tocat fin 1 […]
Dorada coapta cu smantana
PrinteazaDorada coapta cu smantana din: dorada, otet balsamic, smantana, unt, usturoi, sare, piper.
- 6 dorade medii
- 1/4 cana otet balsamic
- 3/4 cana smantana grasa
- 1 lingura unt
- 3 catei de usturoi, bine zdrobiti
- sare si piper dupa gust
- ulei de masline
Mod de preparare:
Curăţaţi doradele de solzi şi intestine, spălaţi-le bine, uscaţi-le cu un prosop de bucătărie, inclusiv pe interior, ungeţi-le cu ulei.
Pudraţi-le cu sare şi piper (şi în cavitatea abdominală). Ungeţi o tavă cu untul, aşezaţi doradele, fără să se suprapună.
Frecaţi usturoiul cu puţină sare, amestecaţi-l bine cu oţetul şi smântână.
Săraţi şi piperaţi, turnaţi amestecul peste peşti.
Coaceţi cca 12-15 min, în cuptorul încins la 220°C (treapta 8).
Serviţi imediat, cu cartofi copţi sau natur şi cu verdeaţă tocată.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Dorada la gratar cu usturoi
Dorada la gratar cu usturoi din: ghimbir, usturoi, dorada, iaurt, ulei de masline, turmeric, pudra de ardei iute, seminte de chimion. Ingrediente: 2 linguri de ghimbir ras 4 catei de usturoi, dati pe razatoare sau zdrobiti 2 dorade, curatate si eviscerate 6 lingurite de iaurt 2 linguri ulei de masline 2 lingurite de turmeric 2 […]
Pofta buna!