Reteta macrou la cuptor
PrinteazaReteta macrou la cuptor
- 2-3 bucăţi de macrou
- 4 linguri ulei
- 1 pahar mic cu suc de roşii
- 1 ceaşcă oţet
- 1 pahar vin alb sec
- piper
- ienibahar
- coriandru
- sare
- 2 foi de dafin
- câteva felii de lămâie
- câteva fire de pătrunjel verde
Mod de preparare:
Cureţi şi speli peştele foarte bine, atât la interior, cât şi în exterior. Pregăteşti o soluţie de fezandat din oţet, boabe de piper, sare, coriandru şi laşi peştele în această soluţie pentru 15 minute. După ce a trecut acest timp, speli peştele din nou cu apă rece, îl pui într-o tavă cu ulei, vin, piper, coriandru, sare şi-l dai la cuptor.
După un sfert de oră adaugi sucul de roşii, ienibaharul şi foile de dafin. Mai laşi peştele în cuptor pentru 5 minute stropindu-l din când în când cu sosul din tavă. La masă aduci peştele cu felii de lămâie şi pătrunjel tocat. Peştele pregătit în acest fel e dietetic, fin şi, aş putea spune, chiar răcoritor.
Aşezi două bucăţi de macrou întreg pe un platou oval, pe marginea căruia pui 4 felii de lămâie, iar în mijloc aşezi felii de lămâie sub forma petalelor unei flori.
Macrou la cuptor
Poftă bună!
Ce bine arata macroul la cuptor! Mi se face pofta!