Ostropel de pui cu ceapa si ardei gras

Printeaza

Ostropel de pui cu ceapa si ardei gras din: vin, bulion, pulpe de pui, rosii, ulei, ceapa, ardei gras, usturoi, cimbru, foaie de dafin, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Ostropel_de_pui_cu_ceapa_si_ardei_gras

  • 100 ml vin alb sec
  • 150 ml bulion
  • 500 g piept sau pulpe superioare de pui
  • 500 g roşii
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • 4 căţei usturoi
  • 1 fir cimbru
  • 1 foaie dafin
  • sare
  • piper
  • pătrunjel proaspăt pentru servit

 

Mod de preparare:

Se curăță ceapa și ardeiul, se spală și se toacă mărunt. Carnea de pui se freacă cu sare și piper. Se încinge uleiul şi se călește carnea de pui aproximativ 5 minute pe fiecare parte. Se stinge cu vin şi se lasă să fiarbă înăbuşit încă 10 minute. Se scoate puiul din tigaie.

În grăsimea lăsată de pui se adaugă ceapa şi ardeiul şi se călesc până se înmoaie. Se adaugă roşiile decojite şi tăiate cuburi mici, cimbrul tocat mărunt şi dafinul. Se lasă să fiarbă până scade sosul destul de bine, cam 10 minute la foc mediu. Se adaugă și bulionul dizolvat în 250 ml apă.

Se pune puiul la loc în tigaie şi căţeii de usturoi striviţi. Se fierb încă 20 minute, până ce carnea e făcută. Sosul trebuie să scadă, dar nu foarte mult. Se serveşte presărat cu pătrunjel.

Ostropel de pui cu ceapa si ardei gras

Ostropel_de_pui_cu_ceapa_si_ardei_gras

Poffta buna!

 

1 comentariu

  1. Vreu sa fac si eu un ostropel sa vad cum iese

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.