Muschi de porc cu sos de alune
PrinteazaMuschi de porc cu sos de alune din: alune, vin rosu, muschiuleti de porc, mere, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 100 g alune
- 100 ml vin roșu
- 2 mușchiuleți de porc
- 3 mere
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se ung cu ulei mușchiuleții de porc și se presară cu sare și piper. Se pun în tava unsă cu ulei. Se decojesc merele, se scot sâmburii și se pun în tavă lângă mușchiuleți.
Se toarnă vinul și se bagă tava în cuptorul bine încins. După 30 minute se scot merele, iar mușciuleții se mai coc 60 minute.
Se macină alunele în mașina de tocat carne. Se pun merele și alunele măcinate în blender. Se pasează totul, obținându-se sosul pentru friptură. Se feliază mușchiulețul copt și se servește cu sosul de alune.
Muschi de porc cu sos de alune
Pofta buna!