Chiftelute de peste cu sos de rosii cu mustar
PrinteazaChiftelute de peste cu sos de rosii cu mustar
Pentru chifteluţe ai nevoie de:
- 2 bucăţi cod
- 2-3 cepe
- 3 felii pâine
- 3 linguri făină
- 150-200 ml ulei
- 1/2 legătură de pătrunjel
Pentru sos ai nevoie de:
- 5-6 roşii (din bulion, conservate de tine sau cumpărate)
- 1 linguriţă muştar dulce (sau iute, după gust)
- 1 linguriţă zahăr
- un vârf de linguriţă de condiment
- sare
- piper
- ulei
Mod preparare chiftele:
Cureţi şi tai mărunt cepele şi le pui la călit până ce se înmoaie. Cureţi şi speli peştele şi îl pui la fiert în apă pentru 10 minute, apoi îl cureţi de piele şi oase şi îl treci prin maşina de tocat împreună cu ceapa călită, pătrunjelul şi la urmă pâinea înmuiată în apă şi stoarsă bine.
Respectă această ordine căci pâinea va curăţa tot ceea ce rămâne în maşina de tocat. Din compoziţia care-ţi iese formezi chiftele pe care le treci prin făină şi le pui la prăjit în ulei încins.
Cum procedezi pentru sos:
Decojeşti roşiile, le dai pe râzătoare şi le pui la fiert în apă cu puţin ulei. Potriveşti de sare şi piper, adaugi zahărul, condimentul şi când este aproape fiert (a mai scăzut) adaugi muştarul şi mai laşi să dea un clocot.
La masă îşi va pune fiecare sos peste chifteluţe atât cât doreşte. Garnitura cea mai potrivită este ori piureul de cartofi, ori orezul fiert în apă cu: ulei, 2 grăunţe de usturoi şi un praf de piper.
Chifteluţe de peşte cu sos de roşii cu muştar
Poftă bună!
Sa fac si eu niste chiftelute de peste cu sos de rosii. Suna bine!