Sparanghel şi fenicul cu sos
PrinteazaSparanghel şi fenicul cu sos din: sparanghel, fenicul, portocale, zahar brun, unt, sos de soia, pudra de curry, faina, lapte dulce, ardei iute, ardei grasi, sare, piper, ulei de masline, marar.
Ingrediente:
- 50 g sparanghel
- 3 bucati de fenicul
- doua portocale
- 15 g zahar brun
- 50 g unt
- sos de soia
- otet balsamic
- 15 g pudra de curry
- 60 g faina
- 500 ml lapte dulce
- un ardei iute
- doi ardei grasi
- sare
- piper
- 100 ml ulei de masline
- marar
Mod de preparare:
Sparanghelul se fierbe zece minute, se scurge şi se pune într- un castron. Feniculul se taie julien. Portocalele se curăţă de coajă şi se stoarce sucul. într-o cratiţă se încing patru linguri cu ulei de măsline, se pun trei sferturi din fenicul, se căleşte şi se adaugă sparanghelul.
Se toarnă sucul de portocale, 25 ml sos de soia, 25 ml oţet balsamic şi jumătate din pudra de curry. Se condimentează, se adaugă zahărul brun şi se lasă să fiarbă până scade sosul. Când a scăzut sosul şi legumele au început să se caramelizeze, se mai lasă cinci minute, se iau de pe foc şi se aşază pe un platou.
Intr-o crăticioară se pun: puţin ulei, restul de fenicul, pudra de curry, ardeiul iute şi ardeii graşi tăiaţi julien. Se condimentează, se prăjesc cinci minute, se adaugă laptele în care s-a dizolvat făina şi se fierbe până se îngroaşă. Se pasează cu un blender şi se pune într-un castron.
Legumele se servesc fierbinti alaturi de sosul picant, presarate cu marar tocat.
Sparanghel şi fenicul cu sos
Pofta buna!